Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Iaurtul de bivolita de la Transilvania Lactate

6 octombrie 2017

Iaurtul de bivolita de la Transilvania Lactate

Iaurtul de bivolita de la Transilvania Lactate



Produs: Iaurt din lapte de bivolita
Producator: Transilvania lactate
Localitate: Rupea, Brasov
Traditie din 2011


Ingrediente: lapte de bivoliţă parţial degresat, culturi lactice atent selecţionate.

Informaţii nutriţionale/100g: lipide 5g, acizi grași saturaţi 3g, valoare energetică 75kcal, glucide 3g, zaharuri 3g, proteine 4.6g, fibre 0g, sare 0.1g, calciu 195 mg.
     "Entuziasmaţi de ideea populării cu bivoliţe a unei ferme situate în fascinantul triunghi istoric format de cetăţile săseşti fortificate din Rupea, Sighişoara şi Fagăraş, un grup de investitori din Regatul Unit al Marii Britanii, a decis să dezvolte un proiect curajos pentru conservarea tradiţiei locale de creştere a bivoliţelor. Impuţinată ca număr de condiţiile economice ale ultimelor decenii, această rasă de animale era regasită tot mai rar în micile gospodării din zonă, dar la nivel local exista experienţă în creşterea lor. Valorizând beneficiile nutritive deosebite ale laptelui de bivoliţă şi intuind un apetit latent al consumatorilor de produse premium din 100% lapte de bivoliţă, decizia de a realiza un portofoliu de produse cu o excelenţă a gustului a fost, şi ea, naturală. Cunoscătorii rafinaţi ai produselor din lapte de bivoliţăştiu că tehnicile moderne de producţie trebuiesc îmbinate ideal cu intuiţia şi experienţa creatorilor de gust pentru a obţine cele mai fine şi savuroase burratta, mozzarella, iaurturi, brânzeturi şi smântâni. Produsele Transilvania Lactate sunt rezultatele unor îndelungate încercări de a regăsi şi transfera în produsul finit 100% din calităţile laptelui de bivoliţă, însoţite de arome ale faneţurilor şi ale florilor de pe dealurile transilvănene. Preocuparea pentru protejarea mediului înconjurător se regăseşte în toate procedurile implementate şi activităţile desfăşurate la Transilvania Lactate, şi ne considerăm o companie responsabilă, implicată în conservarea şi protecţia mediului natural înconjurător. Produsele Transilvania Lactate sunt rezultatul gustos al unui concept integrat ce include activităţi agricole, de creşterea animalelor, producţia şi procesarea laptelui, până la distribuţia produselor. Prin acest concept integrat valorificăm atent beneficiile nutritive, savorile subtile ale laptelui de bivoliţă şi păstrăm angajamentul către noi şi către clienţii noştri, acela de a asigura « Excelenţa gustului ». Atât pentru creşterea animalelor cât şi pentru reţetele produselor actuale şi a celor plănuite pentru viitor am consultat şi suntem consiliaţi periodic de specialişti consacraţi în domeniu din Italia, Anglia, Grecia și România, asigurându-ne continuu că reţetele şi intenţiile noastre tradiţionale corespund cu cele mai ridicate şi moderne standarde internaţionale de calitate. Avem speranţa că pasiunea noastră pentru calitate, bucuria gustului şi fineţea fiecărei texturi a produselor Transilvania Lactate vor fi motivele să ne alegeţi sau să ne menţineţi pe lista dumneavoastră de produse preferate."




Produse din lapte de bivoliță:
- Iaurt natural
- Iaurt grecesc
- Smântână
- Mozzarella
- Telemea
- Burrata
- Pizza cheese




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu