Promovare a produselor tradiționale și artizanale românești: Placinte cu branza de vaci, ceapa verde si marar

2 iunie 2017

Placinte cu branza de vaci, ceapa verde si marar

Placinte cu branza de vaci, ceapa verde si marar

     Va prezentam o reteta de La Onuca, de placinte cu branza de vaci, ceapa verde si marar.
   
     Reteta pentru 14 placinte:

  • 1 kg faina alba
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • sare
  • apa
  • 1 legatura de marar
  • 4 bucati de ceapa verde
  • 800 g branza de vaci proaspata
     Se framanta astfel incat aluatul sa aiba o consistenta moale, se lasa la dospit aproximativ 1 ora si 30 minute. Se preparat umplutura, se amesteca branza de vaci, ceapa verde, mararul si sarea. Dupa aceea se ia o bucata de aluat de marimea unei linguri, se intinde pe masa acoperita cu faina, se pune o lingura de compozitie, se strange, se impatura si apoi se intinde din nou cu un facalet. Se prajeste intr-o "lespede" (tigaie) cu o lingura de ulei incins bine. Se serverste cu "groscior" (smantana) deasupra. Onuca astepta intotdeauna primavara sa apara "buruienile" (loboda) ca sa ii faca bunica placinte cu branza si buruieni. Pofta mare!












Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu